Voor gemeenten

Een sociale vakantie van Stichting Weekje Weg, al meer dan 40 jaar

Stichting Weekje Weg biedt gemeenten mogelijkheden om gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar, die van een minimumuitkering moeten rondkomen een weekje op vakantie te laten gaan in de zomer met het doel hen uit de sleur van hun situatie te halen en hun sociaal isolement te doorbreken. Jaarlijks kunnen er zo’n 400 gezinnen op vakantie door deze samenwerking.
Momenteel participeren 15 Nederlandse gemeenten in ons project, waarvan een aantal gemeenten al meer dan 20 jaar!

Samenwerking met gemeenten

Stichting Weekje Weg en de deelnemende gemeenten financieren de vakantieweken. Hiervoor ontvangt Stichting Weekje Weg financiёle steun van landelijke en lokale fondsen, goede doelenorganisaties zoals de Vriendenloterij en particuliere donateurs.

Doordat het Weekje Weg door samenwerking tot stand komt, heeft de gemeente veel invloed op de week. Zij bepaalt hoeveel gezinnen op vakantie kunnen, of zij in een groepsvakantie of individuele vakantie komen, of er een eigen bijdrage wordt gevraagd aan de gezinnen en hoe hoog deze dan is.

De werving en selectie van de gezinnen gebeurt in samenwerking met maatschappelijke organisaties in de gemeente zodat de juiste doelgroep wordt bereikt. En de administratieve afhandeling regelt Stichting Weekje Weg.

In overleg met de gemeente kunnen er ook bepaalde activiteiten toegevoegd worden aan het Weekje Weg, bijvoorbeeld in het kader van talentontwikkeling.

Geheel verzorgde vakantieweek

De vakantie is een totaalpakket, verzorgd van vertrek tot terugkomst:

 • Een voorlichtingsbijeenkomst in eigen gemeente
 • Vervoer per touringcar naar de vakantielocatie
 • De hele week zijn er fietsen beschikbaar
 • Een aantal activiteiten en uitstapjes
 • Volledige catering (groepsaccommodaties) en gedeeltelijke catering (Finse blokhutten en stacaravans).
 • Begeleiding door enthousiaste vrijwilligers

Alles is geregeld om de gezinnen een week lang te ontzien, want dat hebben ze in veel gevallen heel hard nodig.

Het aanbod

Groepsvakanties voor:

 • Gasten die kiezen voor een groep, waarbij onze vrijwillige gastvrouwen en gastheren de vakantieweek en uitstapjes begeleiden.
 • Gasten die het nog niet zo makkelijk vinden om zelfstandig op vakantie te gaan.
 • Gasten die sociale contacten willen opdoen en hun kinderen de mogelijkheid willen geven met andere kinderen te spelen.
 • Gasten die lotgenotencontact willen gebruiken voor het ontwikkelen van een nieuw sociaal netwerk.

Individuele vakanties voor:

 • Gasten die het prettig vinden om alleen met hun eigen gezin in een accommodatie te zitten
 • Gasten die van een compleet (en betaalbaar) aanbod gebruik willen maken.
 • Gasten die nieuwe contacten op willen doen voor in hun dagelijks leven

In de afgelopen jaren heeft de ervaring ons geleerd, dat gezinnen door hun positieve beleving van een Weekje Weg in hun thuissituatie weer zaken op orde kunnen stellen en gebruik maken van de nieuw verworven contacten om hun sociale situatie te doorbreken.

Deelnemen?
Als gemeente of sociale instelling geïnteresseerd in wat wij voor uw inwoners of deelnemers kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.