Nieuws

Nieuwe bestuursleden - maart 2017

Voor uitbreiding van het bestuur zijn wij op zoek naar twee algemene bestuursleden. Een bestuurslid met expertise in het werken met de doelgroep en een bestuurslid met expertise in het werken bij de gemeente.
Op dit moment bestaat het bestuur uit drie leden. Vier maal per jaar vindt een vergadering plaats. Daarnaast is aanwezigheid van bestuursleden nu en dan gewenst op vrijwilligersbijeenkomsten en tijdens de uitvoering van de vakantieweken. Tevens wordt de directeur af en toe ondersteund door een bestuurslid bij bezoeken aan gemeenten of andere instanties.

Stichting Weekje Weg zoekt bestuursleden die:
-          Affiniteit hebben met de doelstelling en werkzaamheden van de stichting
-          Inlevingsvermogen hebben ten aanzien van de doelgroep en eventueel kennis van de doelgroep
-          Ervaring/affiniteit hebben met vrijwilligersorganisaties
-          Flexibel zijn, voorkeur voor oplossingen in dialoog
-          Hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden
-          Bereidheid tot samenwerking
-          Communicatief vaardig zijn


Wat biedt Stichting Weekje Weg een bestuurslid?
Een levendige en uitdagende vrijwilligersfunctie in een stabiele en betrouwbare organisatie die al ruim 35 jaar vakantieweken organiseert voor kansarmen in Nederland. Gemeenten blijven over het algemeen jarenlang aan ons verbonden.
Een organisatie die midden in de samenleving staat en bijdraagt aan de participatie en zelfredzaamheid van de kwetsbare burger.
Alle onkosten die een bestuurslid maakt worden vergoed.
 

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Sacha Engelschman, telefoonnummer 06-511 46 527 of via mailadres info@stichtingweekjeweg.nl.


 

Begeleiders kinderactiviteiten gezocht - januari 2017


Voor onze vakantieweken tijdens de zomervakantie op camping De Woensberg in Huizen/Blaricum en camping De Paasheuvel in Vierhouten zijn wij op zoek naar activiteitenbegeleiders speciaal voor de kinderen. Dus ben je op zoek naar een leuke en zinvolle tijdsbesteding in je zomervakantie of zoek je een uitdagende stage? Dan ben je bij ons van harte welkom!

Op de camping in Blaricum/Huizen komen in één week negen (eenouder)gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Het zijn gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Vaak zijn zij al jaren niet met vakantie geweest.
Voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar worden een paar keer per dag activiteiten georganiseerd. Knutselactiviteiten, een bosspel, een playbackshow. Je mag hier zelf ideeën voor verzinnen. Wij zorgen voor de materialen. Je werkt in een team met twee algemene begeleiders die ook ondersteuning bieden bij de activiteiten. Eventueel is het mogelijk om met twee personen de rol van activiteitenbegeleider voor de kinderen te vervullen.

Op de camping in Vierhouten werk je samen met een ervaren recreatieleider. Er zijn meedere groepen gezinnen in één week aanwezig.
Samen zorgen jullie voor een leuk, vooraf opgesteld, recreatieprogramma.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Stichting Weekje Weg via info@stichtingweekjeweg.nl of 0577-411556.
Begeleiders groepsvakanties gezocht - januari 2017


Voor een aantal weken komende zomervakantie zijn wij nog op zoek naar begeleiders voor de (eenouder)gezinsvakanties. Als begeleider zorg je ervoor dat de week soepel verloopt en dat de gezinnen een ontspannen vakantieweek beleven. Er zitten maximaal 10 (eenouder)gezinnen in één week.
Alle maaltijden worden verzorgd door het restaurant op het terrein. Een uitstapje naar een pretpark, kaartjes voor een overdekt zwembad en gratis fietsen voor iedereen vanaf 6 jaar zitten in het pakket.
Je wordt in de vakantieweek geplaatst samen met een ervaren begeleider en vooraf is er nog een instructiedag zodat je goed voorbereid bent.
Wil je eens een week in de zomervakantie nuttig en anders besteden, meld je dan aan of vraag om meer informatie!
Van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart is er tevens een trainingsweekend waardoor je optimaal voorbereid aan de week kunt beginnen!


Begeleiders vluchteling eenouderweek gezocht - januari 2017


Van vrijdag 4 tot en met vrijdag 11 augustus en van vrijdag 11 augustus tot en met vrijdag 18 augustus zijn op camping De Paasheuvel in Vierhouten vier eenoudervakanties voor ieder 9 gezinnen via Vluchtelingenwerk Nederland. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar begeleiders. Zowel begeleiders in de rol van gastouder als begeleiders specifiek voor de kinderen.
Dus heb je interesse, geef je dan snel op!
Van vrijdagavond 24 maart tot en met zondagochtend 26 maart is het trainingsweekend.


Weekje Weg opgenomen in onderzoek Kindpakketten


In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is in november 2015 het eindrapport Onderzoek naar Kindpakketten verschenen. De ervaringen van gemeentes met Kindpakketten zijn hierin beschreven. De Kinderombudsman heeft deze zogenaamde Kindpakketten in het leven geroepen om kinderen in armoede voorzieningen te bieden in de gemeente die de sociale, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling bevordert. In 's-Hertogenbosch is het Weekje Weg opgenomen in het Kindpakket en staat het in het onderzoek als case beschreven.
Beleidsmedewerker Annette van Aanholt van de gemeente 's-Hertogenbosch over de deelname van de gemeente aan Weekje Weg: "Een belangrijk uitgangspunt van ons beleid is dat alle kinderen mee kunnen doen in de maatschappij. Op vakantie gaan is geen primaire levensbehoefte, maar veel kinderen gaan wel op vakantie. Voor kinderen uit huishoudens met een krappe beurs is dit vaak niet mogelijk. Toch is het ook goed voor deze kinderen wanneer zij ook een keer op vakantie mogen."


Persbericht VriendenLoterij: Stichting Weekje Weg meest gesteunde club in Gelderland


Dankzij de deelnemers schenkt de VriendenLoterij dit jaar ruim 551.000 euro aan 378 clubs en verenigingen in de provincie Gelderland.
Stichting Weekje Weg uit Vierhouten ontvangt het hoogste bedrag en kan 36.180 euro aan de clubkas toevoegen. De VriendenLoterij biedt deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. De helft van ieder verkocht lot gaat dan direct naar de clubkas.
Wil je ook meespelen voor Stichting Weekje Weg met de VriendenLoterij, meldt je dan aan via de button van de VriendenLoterij aan de linkerkant van deze pagina. Ook als je meespeelt voor een andere club, kan je dat hier wijzigen.


Het Horstmannsbos (Gasselte) De Paasheuvel (Vierhouten) De Woensberg (Blaricum/Huizen) De Holenberg (Schaijk)